Acta Universitatis: Sectio Sport - Acta Universitatis de Carolo Eszter

Utolsó módosítás dátuma : 2019. november 15.

Köszöntünk minden érdeklődőt az Acta Universitatis: Sectio Sport - Acta Universitatis de Carolo Eszter honlapján!

Az Eszterházy Károly Egyetem Sporttudományi Intézete (SI) által gondozott tudományos folyóirat, melynek kiemelt célja az oktatás és kutatás elméletének és gyakorlatának fejlesztése, valamint a sporttudományos olvasottság növelése. Az folyóirat a sporttudományt interdiszciplináris tudományterületnek tekintve elsősorban az emberre jellemző és az emberrel kapcsolatos tevékenységek vizsgálataként határozza meg.
Az ACTA irányultságában és szellemiségében kiemelten mutatkozik meg a Sporttudományi Intézet képzési profilja. Ezzel összhangban elsősorban olyan empirikus és teoretikus tanulmányokat közlünk, amelyek a testnevelés, a versenysport, a szabadidősport és a sportszervezés területét vizsgálják tudományos igénnyel. Mindamellett a sporttudomány ezektől eltérő területeit bemutató igényes, eredeti és máshol eddig nem közölt tanulmányokat is befogadunk, helyet adva műhelymunkáknak, innovatív gyakorlatoknak, illetve konferencia beszámolóknak is.
A folyóirat magyar nyelven fogad kéziratokat, publikálási lehetőséget adva elsősorban hazai és határon túli egyetemi oktatóknak, pedagógusoknak, kutatóknak, PhD hallgatóknak és TDK munkában részt vevő hallgatóknak is.

Bognár József
bognar.jozsef@uni-eszterhazy.hu
A szerkesztőbizottság elnöke


< Vissza