Acta Universitatis: Sectio Sport

Utolsó módosítás dátuma : 2020. február 14.

Köszöntünk minden érdeklődőt az Acta Universitatis: Sectio Sport - Acta Universitatis de Carolo Eszterházy Nominatae. Sectio Sport honlapján

Az Eszterházy Károly Egyetem Sporttudományi Intézete (SI) által gondozott tudományos folyóirat, melynek kiemelt célja az oktatás és kutatás elméletének és gyakorlatának fejlesztése, valamint a sporttudományos olvasottság növelése. Az folyóirat a sporttudományt interdiszciplináris tudományterületnek tekintve elsősorban az emberre jellemző és az emberrel kapcsolatos tevékenységek vizsgálataként határozza meg.
Az ACTA irányultságában és szellemiségében kiemelten mutatkozik meg a Sporttudományi Intézet képzési profilja. Ezzel összhangban elsősorban olyan empirikus és teoretikus tanulmányokat közlünk, amelyek a testnevelés, a versenysport, a szabadidősport és a sportszervezés területét vizsgálják tudományos igénnyel. Mindamellett a sporttudomány ezektől eltérő területeit bemutató igényes, eredeti és máshol eddig nem közölt tanulmányokat is befogadunk, helyet adva műhelymunkáknak, innovatív gyakorlatoknak, illetve konferencia beszámolóknak is.
A folyóirat magyar nyelven fogad kéziratokat, publikálási lehetőséget adva elsősorban hazai és határon túli egyetemi oktatóknak, pedagógusoknak, kutatóknak, PhD hallgatóknak és TDK munkában részt vevő hallgatóknak is.

https://periodicals.uni-eszterhazy.hu/sport

Bognár József
bognar.jozsef@uni-eszterhazy.hu
A szerkesztőbizottság elnöke


< Vissza