ACTA ACADEMIAE AGRIENSIS, SECTIO SPORT

Utolsó módosítás dátuma : 2019. július 03.

Köszöntünk minden érdeklődőt az ACTA honlapján!


Az Eszterházy Károly Egyetem Sporttudományi Intézete (SI) által gondozott tudományos folyóirat, melynek kiemelt célja az oktatás és kutatás elméletének és gyakorlatának fejlesztése, valamint a sporttudományos olvasottság növelése. Az folyóirat a sporttudományt interdiszciplináris tudományterületnek tekintve elsősorban az emberre jellemző és az emberrel kapcsolatos tevékenységek vizsgálataként határozza meg.
Az ACTA irányultságában és szellemiségében kiemelten mutatkozik meg a Sporttudományi Intézet képzési profilja. Ezzel összhangban elsősorban olyan empirikus és teoretikus tanulmányokat közlünk, amelyek a testnevelés, a versenysport, a szabadidősport és a sportszervezés területét vizsgálják tudományos igénnyel. Mindamellett a sporttudomány ezektől eltérő területeit bemutató igényes, eredeti és máshol eddig nem közölt tanulmányokat is befogadunk, helyet adva műhelymunkáknak, innovatív gyakorlatoknak, illetve konferencia beszámolóknak is.
A folyóirat magyar nyelven fogad kéziratokat, publikálási lehetőséget adva elsősorban hazai és határon túli egyetemi oktatóknak, pedagógusoknak, kutatóknak, PhD hallgatóknak és TDK munkában részt vevő hallgatóknak is.

Bognár József
bognar.jozsef@uni-eszterhazy.hu
A szerkesztőbizottság elnöke

 

Jelenlegi szám: 

Letölthető dokumentum


< Vissza