ÉPÜLETEINK

Utolsó módosítás dátuma : 2017. február 22.

Létesítményeink

Az Eszterházy Károly Egyetem minden kara korszerűen felszerelt előadótermekkel, szemináriumi helyiségekkel, laboratóriumokkal rendelkezik. A főiskolán 117 tanterem, előadóterem, továbbá 26 laboratórium segíti az oktatói munkát. A Sporttudományi Intézet és sportlétesítményei az EKE Leányka úti kampuszán gyönyörű környezetben helyezkednek el.

A Sporttudományi Intézet oktatási és adminisztrációs épülete (E épület)

 

A Leánkya úti sportcsarnok


Intézményünk szellemisége tükröződik az infrastruktúra kialakításában is. Az Eszterházy Károly Egyetem menedzsmentje komoly tervekkel rendelkezik a sporttudományi képzési területen. Ennek bizonyítéka, hogy az elmúlt években több mint egy milliárd forintos sportinfrastruktúra fejlesztést, beruházást hajtott végre. Ma már az ország egyik sportlétesítményekkel legjobban ellátott felsőoktatási intézménye lettünk.

A tornacsarnok, háttérben a Sporttudományi Intézet E épületével

Fedett sportlétesítmények

- 1 db 28x48 m-es küzdőterű sportcsarnok, 200 fő részére lelátóval, 6 öltözővel, orvosi, edzői, játékvezetői szobákkal, erősítőteremmel és egy szemináriumi szobával. A küzdőtér függönnyel három részre osztható, egy időben akár három, labdás óra megtartására is alkalmas.
- 1 db 36x18 m-es tornacsarnok, márkás tornaszerekkel, 3 nagyméretű öltözővel és egy 6x12 m-es táncteremmel.

- 1 db 52x8 m-es, rekortánnal borított futófolyosó, távolugró gödörrel és magasugró hellyel.

- 1 db teniszcsarnok, benne 1 db műanyag borítású teniszpályával, 2 db fallabda pályával, szaunával, szoláriummal, asztalitenisz teremmel, aerobic teremmel, kondicionáló teremmel, büfével.

- 1 db fitnesz-centrum: mintegy 150 m2-en új, márkás erőfejlesztő gépekkel berendezve, 12 fő befogadására alkalmas aerobic/küzdősport szobával, szaunával, színvonalas női- és férfiöltözővel, műszerekkel felszerelt élettani-sportélettani laboratóriummal, fittségvizsgáló és életmód-szaktanácsadó helyiségekkel.
                     

Szabadtéri teniszpályák a főiskola apartman házaival

További sportlétesítmények
- Műanyag borítású atlétika pálya: 400 m-es, 6 sávos rekortán borítású futópálya, 2 - Füves labdarúgó pálya, 100x60 m-es, 200 fős lelátóval.távolugró gödör, 1 magasugró hely, súlylökő-, gerelyhajító- és diszkoszvető dobóhelyek. Szertárépület is van hozzá.

- Műfüves kispályás labdarúgó, futsal pálya, világítással.

- 3 db műanyag borítású teniszpálya.

Megállapodás alapján az Európa szerte híres, Makovecz Imre által tervezett városi versenyuszodában tartjuk úszás és vízi foglalkozásainkat, kitűnő körülmények között.
A sporttudományi képzési terület szakjain az oktatásszervezést megkönnyíti, hogy ezek a sportlétesítmények egy helyen találhatók.

Az atlétika pálya, a nagypályás labdarúgó pályával, a hátérben a fedett teniszcsarnokkal


< Vissza