Új Pedagógiai Szemle

Utolsó módosítás dátuma : 2019. július 12.

ÚPSZ 2019 3/4

Az Új Pedagógiai Szemle (ÚPSZ) szerkesztősége fennállása óta először próbálkozott tematikus számmal, melyhez nem is lehetett volna jobb témakör, mint a mindennapos testnevelés. A kötet a kérdéskört több oldalról járja körbe, így a testnevelés és sport bármely területén dolgozóknak őszintén ajánljuk. A tematikus szám céljaként a szakmai és tudományos párbeszéd megerősítése és további kutatási irányok bemutatása volt.
Az Eszterházy Károly Egyetem Sporttudományi Intézetét 5 oktató is képviselte az ÚPSZ 2019 3/4 számában.

Prof. Bognár József vendégszerkesztőként, egy empirikus kutatásra épülő cikkben társszerző (A mindennapos testnevelés fittségi hatásai alsó és felső tagozatos fiúknál: homok a gépezetben), illetve egy műhelymunkában önálló szerző volt (A testnevelés értékorientációja). Dr. Révész László egy tartalmas műhelymunkát publikált ( A Komplex Alapprogram Testmozgásalapú alprogramjának kapcsolata a mindennapos testnevelés megvalósítási lehetőségeivel), míg Varga Attila és Horváth Cintia színvonalas kézirata a szemle rovatban jelent meg (A fizikai aktivitás globális cselekvési terve 2018–2030: Aktív emberek egy egészségesebb világért).
Reméljük a kötetben mindenki talál magának érdekes és hasznos olvasmányt, mely szakmai és tudományos fejlődésre inspirálja.
http://folyoiratok.ofi.hu/uj-pedagogiai-szemle/lapszamok/2019-3-4


< Vissza