Téli terepgyakorlat 2019

Utolsó módosítás dátuma : 2019. január 28.

Szakmailag (is) eredményes Téli terepgyakorlatok

A korábbi évek szakmai programjához hasonlóan a 2019-es év is a hallgatók kötelező Téli terepgyakorlatának (korábbi sítábor) lebonyolításával kezdődött. A hallgatók három turnusban teljesítették a kötelező tanegységként szereplő terepgyakorlatot. A táborok a szlovákiai Tále és Myto síterepeken zajlottak, a hallgatók tudásszintjének megfelelő csoportokban. Az idei évtől kezdődően a korábbi sportági gyakorlat bővült, hiszen a hallgatóknak lehetőségük volt snowboard oktatáson is részt venni.

A gyakorlati képzés mellett a hallgatók elméleti felkészítésére is sor került, hiszen minden nap elmélet is szerepelt a programban, ahol a sízés/snowboardozásra vonatkozó szabályok, a FIS 10, felszerelésismeret, hó- és lavinaismeret, egészség- és balesetvédelemmel kapcsolatos oktatás is megvalósult.
Idén első alkalommal lehetőség adódott megrendezni a hallgatók közötti síbajnokságot is, hiszen a pályát üzemeltetők versenypályát is kijelöltek az Eszterházy-s hallgatók számára. A versenyen a hallgatók a tudásszintjüknek megfelelő csoportokban versenyezhettek egymással.
A táborok elméleti és gyakorlati programját a Sporttudományi intézet oktatói mellet, a testnevelő tanár képzésben részt vevő szakvezetők, külsős óraadók, valamint elismert kiképző oktatók valósították meg.

A tematika mellett az egyik fő cél a havas sportágak megismertetése/megszerettetése volt, mely a hallgatói visszajelzések alapján sikeresen megvalósult.


< Vissza