Sportszervezés alapszak

Utolsó módosítás dátuma : 2021. január 24.

Szakleírás

A szak megnevezése: Sportszervező
A szakképzettség megnevezése: Sportszervező
A szakképzettség angol megnevezése: Sports manager
Specializáció: -
Képzési terület: Sporttudományi
Képzési idő: 6 félév
Képzés jellemzője: alapképzés
Munkarend: nappali/levelező
Finanszírozási forma:
A – állami ösztöndíjas képzés
K – önköltséges képzés
önköltség összege:
- nappali tagozaton magyar nyelven: 250.000 Ft/félév
- levelező tagozaton magyar nyelven: 250.000 Ft/félév

Képzés helyszíne:
Eszterházy Károly Egyetem, Egri Campus

A felvétel előfeltételei:

  • 1) Érettségi vizsga (kettőt kell választani: biológia v. magyar nyelv és irodalom v. matematika v. testnevelés v. történelem v. egy idegen nyelv)
  • 2) Motoros alkalmassági mely kiváltható bármely szintű testnevelés érettségi vizsgával.

Motoros alkalmassági felvételi: https://felvieger.uni-eszterhazy.hu/public/uploads/sportszervezes-2021_5ff6dc670f402.pdf

Felvétel módja:
részletes információk a www.felvi.hu  oldalon
Jelentkezési határidő: 2021. február 15.
Jelentkezés módja:
elektronikus úton, a www.felvi.hu  oldalon

Miért jó döntés a Sportszervezés szak?
Fontos számodra a sport? Vonzó, hogy sporteseményeket szervezz, kapcsolatokat alakíts a sport népszerűsítése érdekében? A sport képes megváltoztatni a világot, sikert hoz, küzdelemre tanít. Te leszel az, aki mások számára ezt megteremti. A sportszervezés területén korszerű és magas szintű tudást szerezhetsz! Betekintést nyersz a sportszervezetek és sportlétesítmények vezetésébe és működésébe, a sportesemények szervezésébe, valamint a sport szakmai és gazdasági világába is. Keresni fognak, mert sok mindenhez fogsz érteni!

Mit fogsz tanulni?
Sportszervezőként a sporttudomány, a sportmenedzsment és a gazdaságtudomány területeit ismerheted meg, tanulni fogsz általános elméleti alapozó tárgyakat. Ilyen lesz a pszichológia, szociológia, anatómia, közgazdaságtan, marketing kommunikáció, informatika. Tanulsz majd menedzsmenthez és egészségfejlesztéshez kapcsolódó ismereteket is, mint a vezetéslélektan, sportdiplomácia, sportmenedzsment, vállalkozási ismertek. Lesznek azonban sportági gyakorlati óráid is (pl. sportjátékok, menedzser sportok, rekreációs sportok), elmélet is természetesen, de terepgyakorlatok is, ahol megtanulsz túrázni, síelni, vagy épp túra kajakozni.

Mit csinálhatsz ezzel a végzettséggel?

Sportszervezeteknél, önkormányzatoknál, sportlétesítményeknél, egyéni vagy társas vállalkozásoknál tudsz majd elhelyezkedni, emellett sport és rekreációs központoknál ügyintézői, csoport- és osztályvezetői, szakmai vezetői, illetve igazgatói feladatokat is képes leszel ellátni. Részt vehetsz az utánpótlás kiválasztásban, menedzselésében, illetve a tehetséggondozásban. Sportrendezvényeket szervezhetsz, kapcsolatot tarthatsz sportszervezetekkel, önkormányzatokkal, cégekkel, sportszolgáltatókkal. Figyelemmel kísérheted a sportszervezetek anyagi helyzetét, szponzorokat, támogatókat kereshetsz. Országos fórumokon, a médiában képviselheted majd a sportágad szereplőit, sportklubokat, sporteseményeket. Összehangolhatod a sportszervezet szakmai, valamint menedzsment feladatait

Miért válaszd az Eszterházyt?
A magas színvonalú elméleti képzés mellett nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati képzésre, ahol a szakmát tanulod meg! Kiváló gyakorló helyeink vannak a szakmai gyakorlatokhoz és szuper sportlétesítményeink, sporteszközeink!


< Vissza