MEFS díjátadó

Utolsó módosítás dátuma : 2018. november 23.

Újabb sikerek az egyetemi verseny- és szabadidősportban

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) november 22-én rendezte meg hagyományos díjátadó ünnepséget,
Átadták az Év Legsportosabb Egyeteme címet, amely az intézmények összhallgatói verseny és hallgatói-dolgozói szabadidősport tevékenységét ismeri el. A díjat a 2. kategóriában intézményünknek, az Eszterházy Károly Egyetemnek ítélték oda. Az 1. kategóriában a Pécsi Tudományegyetem, míg a 3.-ban az Eötvös József Főiskola tudhatja magáénak a címet.
Díjazásra kerültek a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság pontversenyének dobogósai is, ahol Testnevelési Egyetem végzett az élen, második helyezett lett a Kaposvári Egyetem, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott az Eszterházy Károly Egyetem.
Az Év Egyetemi Sportolója díjátadón az év legeredményesebb egyetemista sportolóinak járó plakettet azok az egyetemi, főiskolai sportolók vehették át, akik 2018-ban egyetemi világ- és Európa-bajnokságokról arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, valamint mindazok a hallgatók, akik a téli olimpián, illetve a felnőtt világbajnokságokon aranyérmet szereztek.
Egyetemünk négy kiváló sportolója is elismerésben részesült:

  • Balaska Márk (kajak-kenu, Kajak-kenu Világbajnokság K2 200m 1. helyezés)
  • Borsos Bálint (birkózás, Egyetemi és Főiskolai Világbajnokság szabadfogás 125kg 1. helyezés és kötöttfogás 130kg 1. helyezés),
  • Hérics Dávid (kajak-kenu, Egyetemi és Főiskolai Világbajnokság K2 500m 1. helyezés)
  • Viola Viktor (Kajak-kenu, Egyetemi és Főiskolai Világbajnokság C1 500m 1. helyezés és C4 200m 3. helyezés).

A rendezvény résztvevőit köszöntötte és díjat adott át dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára, dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke, és prof. dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke, dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára, és Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke.

 

Gratulálunk!


< Vissza