MEFOB 2017 - ÚSZÁS

Utolsó módosítás dátuma : 2017. november 27.

Az elmúlt szombaton zajlott a Magyar Egyetemista - Főiskolás Országos Bajnokság úszás sportágban.

Az elmúlt szombaton zajlott a Magyar Egyetemista - Főiskolás Országos Bajnokság úszás sportágban. A rendező Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem több, mint 150 fő versenyzőt fogadott a Tüske Uszodában (Budapest). A 18 felsőoktatási intézmény résztvevői minőségi környezetben, de erős mezőnyben versengtek a bajnoki címekért, helyezésekért. A Bajnokság minőségét jellemzi, hogy vállalta a részvételt a magyar úszóválogatott több tagja is, mint például Cseh László, Telegdy Ádám, Pulai Bence, Kenderesi Tamás vagy a hölgyeknél Kapás Boglárka és búvárúszó világbajnokunk Senánszky Petra.

Az Eszterházy Károly Egyetem 10 fős, főként sportszakos hallgatókból álló „mini" úszócsapata nemcsak helytállt az erős mezőnyben, hanem érmeket és értékes tapasztalatokat is szerzett. Nehéz dolga volt úszóinknak, mert átlagban három versenyszámot kellett teljesíteniük, de volt aki - Kis Fruzsina -, összesen négyszer állt fel a rajtkőre. Minden elismerés megilleti úszóinkat, mert a nehézségek ellenére kihozták magukból a maximumot és méltó módon képviselték Egyetemünket!

Hallgatóink három érmet szereztek:
A nem igazolt versenyzők között Kis Fruzsina 3. helyezést ért el 100m női mellúszásban;
Holló Bálint 2. helyezett lett 200m férfi vegyes úszásban;
A profi, igazolt úszók között Szabó Tamás 100m férfi mellúszásban 2. helyezést ért el;
Csapatunk értékes pontokat gyűjtött a többi versenyszámban is és ezzel a középmezőnyben zárta az összesített pontversenyt, amit a Pécsi Tudomány Egyetem csapata nyert meg.

Csapattagok: Baricza Dorottya, Fésűs Renáta, Herczeg Bettina, Holló Bálint, Kis Fruzsina, Madarász Péter, Polyák Adrián, Szabó Tamás, Valkó Máté, Várszegi Enikő.

Felkészítő tanár: Kálovics Ferenc

Gratulálunk a résztvevőknek!

 


< Vissza