Kitüntetések a MEFS gálán

Utolsó módosítás dátuma : 2019. november 27.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség november 21-én tartotta az „Év Egyetemi Sportolója” díjátadó gálát, melyen az Eszterházy Károly Egyetem megkapta az Év Legsportosabb Egyeteme kitüntetést, a MEFOB pontversenyében pedig az előkelő harmadik helyezést érte el. Dr. Liptai Kálmánt, egyetemünk rektorát Hajós Alfréd Aranyplakettel tüntették ki.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) november 21-én rendezte meg az „Év Egyetemi Sportolója" hagyományos díjátadó gála ünnepséget, ahol egyetemista sportolók vették át az „Év Egyetemi Sportolója" díjat, emellett kihirdették a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) pontversenyének díjazottjait és átadásra került az Év Legsportosabb Egyeteme kitüntető cím.
Az eseményen prof. dr. Liptai Kálmán az Eszterházy Károly Egyetem rektora Hajós Alfréd Aranyplakett kitüntetésben részesült a sportirányítás terén elért érdemeiért.


Átadták az Év Legsportosabb Egyeteme díjakat, melyet a tavalyi évhez hasonlóan idén is az Eszterházy Károly Egyetem nyert el, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös József Főiskola (Baja) mellett. A Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) pontversenyében a Testnevelési Egyetem végzett az élen, megelőzve a dobogón a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet és az Eszterházy Károly Egyetemet.
A MEFS tájékoztatása szerint az „Év Egyetemi Sportolója" díjátadón az év legeredményesebb egyetemista sportolóinak járó plakettet azok az egyetemi, főiskolai sportolók vehették át, akik 2019-ben az Universiadéról arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, valamint mindazok a hallgatók, akik az Egyetemi Európa-bajnokságon érmet, illetve a felnőtt világbajnokságokon aranyérmet szereztek. Egyetemünk hallgatója, Pellei Frank a férfi vízilabda csapat játékosaként 3. helyezést ért el a 30. Nyári Universiaden, melynek elismeréseként vehette át az Év Egyetemi Sportolója plakettet.
A rendezvényen beszédet mondott dr. Szabó Tünde az EMMI sportért felelős államtitkára, Schanda Tamás az ITM tudás- és innováció-menedzsmentért felelős miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára, prof. dr. Józsa János az MRK elnöke, valamint Murai László a HÖOK elnöke. Prof. Dr. Kiss Ádám a MEFS elnöke szerint az évente megrendezendő gálán mindenképp szót kell ejteni az egyes intézményekben kiváló munkát végző szakemberekről. „Ha szabad így fogalmazni, ezek a kiváló szakemberek, tanárok, intézményvezetők a 'havat elsöprik a bajnokok elől'. A MEFS nagy tisztelettel gratulál ezeknek a pedagógusoknak, és szakembereknek" – emelte ki beszédében a MEFS elnöke.


Hír és fotó: MEFS híradás alapján Sporttudományi Intézet


< Vissza