judo mefob

Utolsó módosítás dátuma : 2019. november 11.

2019.11.10-én vasárnap Újpesten rendezték meg Judo sportágban a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságot.

2019.11.10.-én vasárnap Újpesten rendezték meg Judo sportágban a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságot, ahol az ország 18 egyeteméről 275 hallgató állt tatamira Amatőr és Profi kategóriában. Az Eszterházy Károly Egyetem 6 hallgatóval képviseltette magát a sporteseményen.

A versenyt Kovács György, a MEFS főtitkár-helyettese valamint Dr. Németh Endre a MEFS judo sportági referense és a TE küzdősportok tanszékvezető egyetemi docense nyitotta meg. Ezt követően léptek tatamira a fiatalok profi majd amatőr kategóriában.

Profi azaz „A" kategóriában 63fő míg Amatőr azaz „B" kategóriában 212 fő vett részt.
Profi kategóriájában két indulónk volt, és mind a kettejüktől színvonalas judót láthattuk. Szász Klára 63kg-ban 3., illetve Godó Szilárd 60 kg-ban 5. helyezést ért el.

A képen: Profi 63kg – ban: Szász Klára (Jobbról az első)– III. helyezett


Amatőr kategóriában 66 kg-ban Török Attila 1. helyezést, míg Gazdik Ádám 3. helyezést ért el. 90 kg-ban Csizmarik Bence 7. helyezést ért el. Eredmény nélkül, de az egyetemet képviselte Szmutka Zoltán is, ugyancsak 90 kg-ban.

A képen: Amatőr 66kg – (balról második) Török Attila – I. helyezett (jobb oldalról első) Gazdik Ádám – III. helyezett

A verseny végén az érmeket Dr. Székely Mózes a MEFS főtitkára és Dr. Németh Endre adták át.
A versenyzők többsége Sportszakmai gyakorlat illetve Kötelező Testnevelés tárgy keretei között készült fel a versenyre. Két versenyzőnk csak szeptemberben ismerkedett meg a sportággal, de ügyességük és rátermettségük révén kipróbálhatták magukat a MEFOB-on.
A versenyzőket felkészítette: Ipacs Tamás és Rábai Boglárka
Az elért eredményekhez a versenyzőknek Gratulálunk! Reméljük jövőre az egyetem még több hallgatóval tudja magát képviseltetni.


< Vissza