Gratulálunk!

Utolsó módosítás dátuma : 2021. január 17.

Intézetünk mesteroktatója, Vass Zoltán, megkapta az 5. dan fokozatot.

A Sporttudományi Intézet mesteroktatóját, Vass Zoltánt, munkássága elismeréseként a magyarországi, tatai székhelyű Aikido Alapítvány - Elsner László (6. dan Aikikai) shihan felterjesztette a japán Aikido központ 5. dan fokozatára. A javaslatot a központ elfogadta és ennek eredményeként a Kagami Biraki elnevezésű rendezvényen ünnepélyes keretek között a fokozatot megkapta.


Ezúton is gratulálunk neki!

Az Aikido ősi alapokon nyugvó japán eredetű, modern harcművészeti és önvédelmi rendszer. Magyarországon a 70-es évek végén jelent meg és terjedt el. Technikai rendszerére jellemző az ellenfél támadási energiájának kihasználása, ezért is nevezik az „ellent nem állás művészetének". Repertoárja felöleli az ütéseket, rúgásokat, fogásokat, dobásokat, földre viteleket és ezek kombinációit. A puszta kezes technikákon kívül eszközös elemeket is tartalmaz. (Bot, kard, kés...)

Bátran javasoljuk bármilyen korosztály számára a sportággal való ismerkedést, egyszerre edzi a testet, lelket és mindezt a keleti kultúra hagyományai alapján.


< Vissza