Fiatal kutatók adtak elő az MTÜ-n

Utolsó módosítás dátuma : 2019. november 25.

A Sporttudományi Intézet 2019-ben is csatlakozott az Eszterházy Károly Egyetem Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatához.

A Sporttudományi Intézet 2019-ben is csatlakozott az Eszterházy Károly Egyetem Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatához. Az idei év szemlélete az volt, hogy olyan fiatal kutatók adjanak elő, akik tudományos- ismeretterjesztő előadásokon keresztül ösztönözni tudják a hallgatókat tudományos munka végzésére. Példát mutatva azzal, hogy fiatalon is lehet kutatni.

Az intézet két ösztöndíjas PhD hallgatója, oktatója adott elő. Az előadásokat kiemelt érdeklődés követte, hiszen az intézet legnagyobb terme zsúfolásig megtelt. A rendezvényen hallgatók és oktatók egyaránt részt vettek.

Horváth Cintia előadásában bemutatta a szülők, a pedagógusok és a barátok hatását a középiskolások egészségmagatartására. Az előadásban az egészségtudatosság fontosságának hangsúlyozása mellet, annak összetevői is bemutatásra kerültek. Szerepet kapott továbbá a család és az iskolai környezet bemutatása kutatási eredményeken keresztül. Az előadás végén az egészségneveléssel összefüggő gyakorlati tanácsokat is kaptak a programban részt vevők.

Fodor Éva egy napjainkban igen aktuális területet, a fenntarthatóságot mutatta be a legfrissebb nemzetközi és a hazai szakirodalom alapján. A fogalmak és a fenntarthatósággal összefüggő jelenségek bemutatását követően előadásában kitért a fenntartható fejlődés összetevőire is. Praktikus tanácsok is elhangoztak, mely a környezet megóvásához kapcsolódnak. A hallgatóság megismerhette, hogy az embereknek nagyobb szüksége van a környezetre, mint a környezetnek az emberekre.

Az előadásokat követően lehetőség volt kérdések és észrevételek megfogalmazására, mellyel a közönség élt is!


< Vissza