Az IBU Biatlon Világkupa meglátogatása is része volt a programnak

Utolsó módosítás dátuma : 2020. január 12.

IBU Biatlon Világkupa

A Téli terepgyakorlat első turnusával egyidőben került megrendezésre a szlovákiai Osrblie-ben az IBU Biatlon Világkupa, mely versenyhelyszín közel van a Téli terepgyakorlat helyszínéhez. A válogatott tagjai a versenyt megelőzően előadásokat és élménybeszámolót is tartottak a sportszakos hallgatóknak.

A sportágat és a versenyt kiemelt érdeklődés övezte a hallgatók körében, így a csapat szurkolóként részt vett a világkupán. A jelentős érdeklődést az is támogatta, hogy az Eszterházy Károly Egyetem két edző szakos hallgatója (Pónya Sára és Gyallai Soma) is indult a versenyen, így a hallgatók saját egyetemi társaiknak is szurkolhattak.

A sportolói beszámolókból és a verseny utáni beszélgetésekből az is kiderült, hogy ekkora szurkolótábora (közel 50 fő) a magyar versenyzőknek volt csak, illetve ilyen népes hazai szurkolók előtt most volt alkalma versenyezni a válogatottnak először.
A hallgatók „nemzetközi szintű" szurkolását a Biatlon Fun Club is segítette, hiszen ők is a helyszínen voltak.

A rangos versenyen, ahol a nagy „sífutó nemzetek" is részt vettek Pónya Sára az előkelő 77. helyet szerezte meg, míg Gyallai Soma egy lendületes versenyzést követően a 97. helyen végzett.

Sára a versenyt megelőzően beteg volt, valamint a mezőny egyik legfiatalabb tagja, Soma pedig lőhibát vétett, mely hátrébb sorolta a versenyben. A sportolóknak a verseny a nemzetközi versenytapasztalatok gyarapítását is szolgálta.
A versenyen részt vett Panyik Dávid (80. hely), illetve Büki Ádám (97. hely) is.

A sportolóknak és a hallgatóknak egyarát nagy élmény volt a versenyen való részvétel.
További sok sikert, eredményes versenyzést kívánunk!


< Vissza