A Tudomány Napja

Utolsó módosítás dátuma : 2017. november 15.

Sokszínű Sporttudomány c. előadássorozat

Az Eszterházy Károly Egyetem D-316-os nagyelőadója zsúfolásig megtelt a Sporttudományi Intézet 2017. november 14-i programjára. A nagyrészt sportszakos hallgatókból és a Sporttudományi Intézet oktatóiból álló közönség 90 percben hallgathatta meg a Sokszínű Sporttudomány c. előadásssorozatot, mely a nevéhez méltón a sporttudomány és a sportszakma különböző területeit mutatta be kiváló előadókkal és előadásokkal.
A sort Koller Ákos professzor kezdte „A nitrogén-monoxid, egy gáz molekula, amiért Nobel Alfréd Nobel díjat kaphatott volna!"c. előadásával. A Testnevelési Egyetem Tudományos Tanácsának elnöke előadásában a kemény munka és elhivatottság mellett a szerencse szerepét is kiemelte a Nobel díjasok munkáján keresztül. Emellett történeti és saját kutatómunkáján keresztül szemléletesen mutatta be a nitrogén-monoxid és a dinamit feltalálásának körülményeit.
Egyetemünk professzor emeritusa Nyakas Csaba a „Sport – testedzés és az egészséges idősödés" címmel adott elő, melyben hangsúlyt a genetikai és az élettani tényezők mellett a testedzés és az életminőség kapott. Az előadás végére egyértelművé vált, hogy az egészséges idősödésben a személyes döntés és az életmód jelentős befolyásoló szerepet kap.
Dr. Bodnár András „Egerből vízilabda olimpiai bajnok és sebészfőorvos: a kettős karrier szerepe a sportban" címmel saját példáján emelte ki azt, hogy a legmagasabb szintű élsport és a tanulás kiválósan megfér egymás mellett. Motivációs jellegű előadásában megosztotta a hallgatókkal a döntés és a kemény munka jelentőségét a sport és szakmai sikerekben.
Köszönjük a Professzor Urak színvonalas előadásait. Bízunk abban, hogy a résztvevők sokat tanultak.

A szervezők


< Vissza