A biatlon válogatott is részt vett a Téli terepgyakorlaton

Utolsó módosítás dátuma : 2020. január 12.

Téli terepgyakorlat első turnusa 2020. 01.06-11.

A Sporttudományi Intézet által megvalósított hallgatói Téli terepgyakorlat első turnusa 2020. 01.06-11. között zajlott Szlovákiában, az alacsony Tátrában. A sportszakos hallgatóknak a tanterv részeként kötelező a tábori részvétel, ahol megismerik a hósportokat kiemelten a snowboardozást és az alpesi sízést. A terepgyakorlaton elméleti és gyakorlati foglalkozások is vannak.

Az elmélethez kapcsolódva a tábor vendégei voltak a biatlon válogatott tagjai (Gyallai Soma, Pónya Sára, Panyik Dávid, Büki Ádám), valamint a szakág szövetségi vezetője Szőcs Emőke, akik a pénteki napon a szlovákiai Osrblie-ben versenyeztek az IBU Biatlon Világkupán.

Szőcs Emőke elődásában bemutatta a sportágat, a legfontosabb szabályait és a sportág kulisszatitkait is, melyet versenyzőként és edzőként volt alkalma megtapasztalni.

Gyallai Soma (egyetemünk 2. éves edző szakos hallgatója, a válogatott tagja) a sportág kialakulásáról, hazai és nemzetközi történetéről tartott előadást, míg Pónya Sára (egyetemünk 1. éves edző szakos hallgatója, a válogatott tagja) a versenyek során használt fegyvert mutatta be a hallgatóknak.

Az előadásokat követően a válogatott tagjai élménybeszámolót tartottak és kötetlen beszélgetés során válaszoltak a kérdésekre, valamint a hallgatók kezükbe vehették a nemzetközi szintű sportfelszereléseket is.


< Vissza