Hallgatóink sport eredményei

Utolsó módosítás dátuma : 2017. március 01.

MEFOB, SHS eredmények

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) minden tanévben meghirdeti a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságokat (MEFOB), melyeknek célja, hogy eldöntsék a bajnoki címeket, a hallgatók körében népszerűsítsék a meghirdetett sportágakat, illetve elősegítsék a a sportolók FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) és az EUSA (Európai Egyetemi Sportszövetség) versenyekre (Universiade, egyetemi világbajnokságok és Európa-bajnokságok) történő kiválasztását. A versenyeken azok a sportolók vehetnek részt, akik a verseny időpontjában valamely felsőoktatási intézmény hallgatói.
E rangos sporteseményeken hallgatóink intézményünk színeiben mérik össze tudásukat, melyet egytemünk, intézetünk és sportclubunk is támogat.

A Testnevelési és Sporttudományi Szakmai Kollégium évtizedek óta működő egyeztető és tanácsadó fórum, szakmai és érdekképviseleti testülete az OKM és az ÖTM Sport Szakállamtitkárságának is javaslattevő szervezete, melynek üléseire évente 2 alkalommal kerül sor. Az ülések házigazdája a soron következő intézmény – előzetes beosztás alapján. A sportszakos képzést folytató felsőoktatási intézmények egy-egy tagja rotációban látja el a házigazdai feladatokat. A Testnevelési és Sporttudományi Szakmai Kollégium tagságát 8 felsőoktatási intézmény 2-2 képviselője, valamint a tanító és óvóképzés 2 választott képviselője alkotja. A Szakmai Kollégium határozza meg azt a kiemelkedő, országos sporteseményt is, mely a Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozóját szervezi meg.

Ezen az oldalon az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak MEFOB-on, SHS-en szerzett eredményeiről kívánunk beszámolni.

 


< Vissza