KÖTELEZŐ TESTNEVELÉS

Utolsó módosítás dátuma : 2019. szeptember 06.

Adatok

Általános tájékoztató

A Kötelező testnevelés kurzus (NBT_TE974A0 és NBT_TE975A0) a 2019/2020 tanévtől kezdődően minden karon és minden szakon, felmenő rendszerben, kötelező a hallgatók számára. Javasoljuk a két félévet mihamarabb teljesíteni, hogy ne a tanulmányok végén veszélyeztesse a záróvizsgára bocsátást.

A kötelező testnevelés teljesítésének feltételei

Azok a hallgatók, akik igazolt sportolók és így akarják teljesíteni a félévet (külső sportegyesületben), azok legkésőbb december 18. vagy május 18-ig (félévtől függően) írásos igazolást hozzanak az egyesületüktől. Ebben legyen leírva, hogy az egyesület igazolt sportolója és az edzőjük vagy az egyesület elnöke írja alá és csakis egyesületi bélyegzővel ellátva hiteles! Ez a lehetőség CSAK az igazolt, hivatásos sportolókra vonatkozik.

Azok, akik amatőr szinten, vagy sehol máshol nem sportolnak a Sporttudományi Intézet által felajánlott kurzusokon teljesíthetik a követelményt. A kurzus aláírással zárul, de kritérium feltétel a diplomaszerzéshez. Minden kurzussal kapcsolatban a részletekről a tantárgyfelelős oktatóval, vagy a kurzus oktatójával kell egyeztetni.

Kötelező testnevelés teljesítésének lehetőségei
NBT_TE974A0 Kötelező testnevelés I.
NBT_TE975A0 Kötelező testnevelés II.
A Neptunban kötelező testnevelés alatt meghirdetett sportágak (tollaslabda, torna, jóga, fallabda, tenisz, önvédelem, küzdősportok, labdarúgás, tánc, stb, stb.). Az aktuális kínálati lista minden félévben a Neptunban látható!

A kurzus létszám bővítéssel kapcsolatban az adminisztrátort, Vasné Varga Juditot (vasne.varga.judit@uni-eszterhazy.hu) keressék.

Bővebb információt a tárgyfelelőstől, Bak László (bak.laszlo@uni-eszterhazy.hu) mestertanártól kaphatnak.


A külső sportegyesületben teljesítőknek az igazolásokat Palásthyné Veres Dóra intézeti koordinátornál (E. épület 22. iroda) adhatják le a szorgalmi időszak utolsó hetében. A többi kurzuson az oktató regisztrálja a megjelenéseket, és ezek alapján kapják meg a félévi aláírást.

 

 


< Vissza