KÖTELEZŐ TESTNEVELÉS

Utolsó módosítás dátuma : 2017. február 23.

Adatok

A kötelező testnevelés teljesítésének feltételei

Azok a hallgatók, akik igazolt sportolók és így akarják teljesíteni a félévet, azok legkésőbb december 18 vagy május 18-ig (félévtől függően) írásos igazolást hozzanak az egyesületüktől. Ebben legyen leírva, hogy az egyesület sportolója és az edzőjük vagy az egyesület elnöke írja alá és csakis Egyesületi bélyegzővel ellátva hiteles!
Azon hallgatók, akik fallabdát vagy teniszt vettek fel, legalább 10 alkalmat kell leigazolniuk.
A maximális hiányzás 4 óra lehet, ebbe beletartoznak az orvosi igazolással igazolt órák is.
Azok a hallgatók, akik a természetjárás/túrázás lehetőségét választották kötelesek legalább három meghirdetett túrán részt venni!
Azok a hallgatók, akik az aerobic lehetőségét választották neptun üzenetben kapnak majd tájékoztatást az óra időppontjáról.

Kötelező testnevelés teljesítésének lehetőségei
NBT_TE974A0 Kötelező testnevelés I. Ai 0 1-6
NBT_TE975A0 Kötelező testnevelés II. Ai 0 1-6
A tanulmányi tájékoztatóban megtalálható információkat az alábbiakkal egészítjük ki, amit az általános testnevelésre való jelentkezésnél a TTK-n alapszakos hallgatóknak figyelembe kell venni.

 

Teljesítési lehetőségek:

Túrán való részvétel. A Sporttudományi Intézet oktatója által vezetett egynapos túrákon lehet részt venni, félévente 3 alkalommal. A túrákat pénteki vagy szombati napokon tartjuk, a pontos időpontokról az TTK-honlapról és Neptun-üzenetből lehet tájékozódni. (Önköltséges)

 

Fallabdázás: Az Invest Sportcentrumban működő pályák használatát a bérlettel lehet igazolni. (Önköltséges) 

Teniszezés: Az Invest Sportcentrumban működő pályák használatát a bérlettel lehet igazolni. (Önköltséges) 

Mix röplabdázás az egyetemi sportcsarnokban, minden oktatási héten csütörtökön 15.30-17.00 tanórában (Ingyenes) 

Kosárlabdázás nőknek a sportcsarnokban, minden oktatási héten csütörtökön 15.30-17.00 tanórában (Ingyenes) 

Kosárlabdázás férfiaknak az egyetemi sportcsarnokban, minden oktatási héten csütörtökön 15.30-17.00 tanórában (Ingyenes)

Gyógytestnevelés a Sporttudományi Intézet tánctermében, minden oktatási héten csütörtökön 15.30-17.00 tanórában (Ingyenes)

Aerobic foglalkozás testnevelés szakos hallgatók vezetésével, a Sporttudományi Intézet táncteremben. Az Intézet oktatója tájékoztatja a hallgatókat neptun üzenetben, mely időpontokban lesznek az órák. (Ingyenes) 

Kispályás labdarúgás férfiaknak, a főiskola műfüves pályáján, minden oktatási héten csütörtökön 15.30-17.00 tanórában. (Ingyenes).

Sítábor 2017 - lsd. Táborok

 

Egyéb a neptunban kötelező testnevelés alatt meghirdetett sportágak (ultimate frisbi, tollaslabda, torna, jóga)

A Sporttudományi Intézet a félév elején a neptunban kiküldött időpontban tájékoztatót tart a kötelező testnevelés teljesítésének módjáról. Bővebb információt Seres János főiskolai docenstől kaphatnak.


A külső sportegyesületben teljesítőknek az igazolásokat Palásthyné Veres Dóra intézeti koordinátornál (E. épület 22. iroda) adhatják le a szorgalmi időszak utolsó hetében. A többi kurzuson az oktató regisztrálja a megjelenéseket, és ezek alapján kapják meg a félévi aláírást.

 

Információs óra: a félévi konzultációs időpontban
Sporttudományi Intézet
E épület 49. iroda


< Vissza